Профспілки в Києві протестують проти зубожіння

Середа, 17 жовтня 2018, 11:06

Кілька тисяч представників Федерації профспілок та її членських організацій проводять акцію протесту в урядовому кварталі Києва.

Про це передає кореспондент "Української правди".

усі фото - роман кравець, уп

Вулиця Грушевського в периметрі парламент-Кабмін перекрита.

"Ми тут вимагаємо гроші. Нам постійно затримують зарплати... Не виплачують проценти до ставки", – поскаржилася УП жінка, яка представилася Оленою.

В її руках банер "Профспілка освіти і науки".

Зі сцени ведучий зауважив: "Профспілки вийшли за права робочих, за роботу, зарплату та права. Також ми вийшли за наших пенсіонерів – за гідну пенсію!".

Раніше профспілки анонсували акцію протесту у Міжнародний день боротьби з бідністю 17 жовтня із вимогами до Верховної Ради, уряду і роботодавців: встановити з 1 січня 2019 року розмір мінімальної зарплати на рівні не менше 7700 грн, мінімальної пенсії - 2840 грн і прожиткового мінімуму для працездатних осіб - 5167 грн.

Водночас кореспондент "Укрінформу" повідомляє, що під будівлею Кабміну двоє зловмисників облили невідомою речовиною з неприємним запахом учасників акції протесту профспілок: двох депутатів від БПП Сергія Капліна та Олександра Сугоняко, та одну жінку - учасницю акції протесту.

Поліція діалогу поінформувала про двох затриманих. Їх, найімовірніше, доправлять до Печерського райвідділу поліції Києва.

Після цього інциденту Будинок уряду правоохоронці взяли під посилену охорону.