Україна передала ноту протесту Сирії через зустріч з "владою" Криму

Четвер, 18 жовтня 2018, 11:09

Українське Міністерство закордонних справ вручило ноту протесту сирійській стороні через зустріч із представниками окупаційної "влади" Криму.

Про це повідомляє МЗС.

"Україна рішуче засуджує офіційні контакти Сирійської Арабської Республіки з окупаційною адміністрацією АР Крим", – йдеться в повідомленні.

У відомстві нагадали, що 15-16 жовтня у Сирійській Арабській Республіці перебувала так звана "офіційна делегація" на чолі з Сергієм Аксьоновим.

Підконтрольне Кремлю "керівництво" Криму запросив міністр економічного розвитку та зовнішньої торгівлі Сирії Самер аль-Халіль.

В Україні наголосили, що проведення переговорів з окупаційної владою, в тому числі, підписання "меморандуму про співробітництво між "Радою міністрів" Криму та Кабінетом міністрів САР у торговельно-економічній сфері", є грубим порушенням державного суверенітету України, втручанням у її внутрішні справи, а також порушенням основоположних норм і принципів міжнародного права.

"МЗС України вважає, що згадані протиправні дії сирійської сторони, якими влада Сирії намагається догодити чинному російському режиму, наносять непоправної шкоди дипломатичним відносинам між Україною та Сирійською Арабською Республікою", – наголошують в українському міністерстві.

Як повідомлялось раніше, призначений Кремлем голова анексованого Росією Криму Сергій Аксьонов зустрівся з президентом Сирії Башаром Асадом.

З 2011 року у Сирії триває воєнний конфлікт, який розпочався з протестів проти Асада. Ключову воєнну підтримку режиму Асада надає Росія та Іран.