В РФ арештували заступника Аксьонова, звинуваченого у держзраді України

Четвер, 18 жовтня 2018, 23:09

Басманний суд Москви відправив під арешт "заступника голови Ради міністрів Криму" Віталія Нахлупіна у справі про корупцію в анексованому Криму.

Про це пише "Інтерфакс".

Російська влада інкримінує Нахлупіну корупційні дії у сфері розподілення коштів на будівництво кримських доріг.

"Суд знаходить клопотання органів слідства обґрунтованим і таким, що підлягає задоволенню. Суд постановив: Обрати щодо Нахлупіна міру запобіжного заходу у вигляді взяття під варту на термін до 17 грудня 2018 року", - йдеться в рішенні російсько госуду.

Суд погодився з доводами слідства про те, що Нахлупіна необхідно ізолювати від суспільства, оскільки у кримінальній справі має бути великий обсяг роботи, збір доказів, в тому числі допити свідків, які перебували в посадовий чи іншій залежності від чиновника.

Нахлупін просив суд обрати йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту хоча б на два тижні.

"Я зараз перебуваю в складній життєвій ситуації. Моя остання дитина (з шести - ред), у неї досить важке захворювання, яке потребує діагностування і спостереження. Мені потрібно всього два тижні", - сказав обвинувачений, звертаючись до суду.

Як пояснив в суді слідчий, кримський "віце-прем'єр" звинувачується в систематичному отриманні хабарів.

Нагадаємо, українська прокуратура за результатами проведеного спеціального досудового розслідування у грудні 2016 року направила до суду обвинувальний акт стосовно Нахлупіна, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.111 кримінального кодексу (державна зрада).

Прокуратура АР Крим буде вимагати екстрадиції колишнього депутата Верховної Ради Криму Віталія Нахлупіна.