Турчинов відповів на заяву РФ про "військову загрозу" на Донбасі

Четвер, 18 жовтня 2018, 23:50

Секретар РНБО Олександр Турчинов сказав, що заява Держдуми РФ про "наростання військової загрози" на Донбасі є свідченнями неадекватної агресивності та боягузтва російської політичної еліти.

Про це повідомляє прес-служба Ради національної безпеки і оборони України.

За словами Турчинова, в Україні немає жодного загострення ситуації, на яке посилаються у своїй заяві російські депутати.

"Є тільки осіннє загострення в головах російського військово-політичного керівництва", - сказав секретар РНБО.

Він нагадав, що Україна виконує всі взяті на себе міжнародні зобов'язання.

"Боягузливо ховаючись за свій ядерний потенціал, яким Путін сьогодні вчергове погрожував, обіцяючи знищити цивілізований світ, російські депутати перейшли до прямих погроз Україні, але ці погрози викликають не страх, а презирство до їх авторів", - сказав Турчинов.

На його думку, однією з причин чергової хвилі "волань та погроз російської політичної еліти" є руйнація сподівань на можливу перемогу реваншистських проросійських сил на президентських та парламентських виборах в Україні.

"Наша держава готова протистояти російській агресії",- запевнив Турчинов.

Раніше у Державній Думі Росії заявили, що на Донбасі "наростає військова загроза" з боку української влади і пообіцяли "адекватно відповісти" на спроби наступу.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що Росія здатна завдати ядерний удар тільки у відповідь і вважає, що в такому випадку, росіяни стануть мучениками та потраплять до раю.