Кабмін пропонує РНБО ввести нові санкції через російську агресію

Четвер, 13 грудня 2018, 17:19

Кабінет міністрів пропонує Раді національної безпеки і оборони запровадити на три роки санкції до низки юридичних осіб з огляду на збройну агресією Росії, яка триває.

Відповідне рішення було схвалене на засіданні уряду 12 грудня, свідчить розпорядження №970, оприлюднене на сайті уряду.

"У зв’язку з триваючою збройною агресією Російської Федерації проти України, сприянням і фінансуванням нею терористичної діяльності в Україні, що призвело до порушення територіальної цілісності України, прав і свобод її громадян, тимчасової окупації частини території, численних людських жертв, реальних та потенційних загроз… схвалити та внести на розгляд РНБО пропозицію щодо застосування строком на 3 роки персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до юридичних осіб згідно з додатком", – йдеться у повідомленні.

Водночас у розпорядженні вказано, що список юридичних осіб, на які запропоновано накласти санкції, перебуває під грифом "для службового користування".

В документі зазначено, що моніторинг виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України та його ефективності покладається на Міністерство культури та інші органи виконавчої влади.

Винести це питання на розгляд РНБО планується у місячний строк.