Британські консерватори за спиною у Мей готують другий референдум щодо Brexit – ЗМІ

Неділя, 16 грудня 2018, 19:32

Високопоставлені соратники британської прем'єрки Терези Мей у Консервативній партії за її спиною ведуть підготовку другого референдуму щодо Brexit.

Про це повідомляє The Sunday Times.

За даними видання, у четвер консерватор Девід Лідінгтон провів переговори з депутатами Лейбористської партії, намагаючись створити міжпартійну коаліцію для нового голосування по виходу Британії з ЄС на тлі "тижня приниження" Мей з боку депутатів і лідерів Євросоюзу.

Так в уряді під керівництвом Лідінгтона обговорюється можливість запропонувати виборцям вибір між угодою Терези Мей та Brexit без угоди. В уряді сподівають, що депутати під час відповідного голосування включать до бюлетеня і питання про відмову виходу з ЄС.

"Прем’єр-міністр зможе сказати виборцям, що вона намагалася виконати результати референдуму, але парламент сказав своє слово" - сказало одне з джерел видання, знайоме з підготовкою відповідних планів.

Також газета наводить слова глави апарату прем'єра Гевіна Барвелла, який вважає, що повторний референдум — це "єдиний спосіб рухатися вперед", і у Мей мало шансів переконати британських парламентаріїв підтримати її угоду з Брюсселем.

The Sunday Times також дізналася про намір попередника Мей на посаді прем'єра Девіда Кемерона підтримати повторне голосування, якщо депутати підтримають цей варіант, хоча сам екс-прем'єр проти референдуму.

Сама Мей публічно неодноразово висловлювалася проти ідеї другого референдуму щодо Brexit.

Європейська правда