Вбивство Хашоггі: Туреччина наполягає на залученні ООН до розслідування

Вівторок, 25 грудня 2018, 04:12

Туреччина продовжує співпрацювати з іншими країнами у розслідуванні вбивства журналіста Джамаля Хашоггі і наполягає на залучення до процесу Організації Об'єднаних Націй.

Про це у ході візиту до Тунісу заявив глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу, передає "Укрінформ".

"Розслідування, яке триває в Туреччині, поглиблюється, також робляться спільні зусилля з деякими іншими країнами, щоб залучити до розслідування ООН", - сказав дипломат на прес-конференції в Тунісі.

"Ми сподіваємося, що Саудівська Аравія прозоро поділиться своїми висновками розслідування з нами і міжнародною спільнотою", - зазначив міністр.

Чавушоглу також нагадав, що Ер-Ріяд досі не розповів, що саме сталося із тілом журналіста.

Нагадаємо:

  • Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня під час візиту до консульства Саудівської Аравії у Стамбулі. Пізніше Саудівська Аравія підтвердила загибель журналіста The Washington Post.
  • У листопаді Канада запровадила санкції щодо 18 громадян Саудівської Аравії, яких вважає причетними до вбивства журналіста Джамаля Хашоггі.
  • Саудівська прокуратура стверджує, що журналіста убили після того, як не змогли добровільно переконати його повернутись у Саудівську Аравію.
  • Турецька сторона впевнена, що Хашоггі планували убити заздалегідь, з високою вірогідністю - за вказівкою оточення наслідного принца або й самого принца.
  • У грудні журнал Time назвав людиною року Джамала Хашоггі та кількох інших журналістів, які ризикують через свої професійні обов’язки. Видання вперше назвало людиною року особу, яка вже померла.
  • Журналістів об’єднали під загальною назвою The guardians ("Хранителі").