У Сербії знову пройшли протести проти політики президента Вучича

Неділя, 13 січня 2019, 05:34

У Сербії тривають протести проти політики президента Александара Вучича.

Про це пише DW.

У столиці Сербії Белграді в суботу, 12 січня, кілька тисяч чоловік знову взяли участь в акції протесту проти політики президента Александара Вучич.

Демонстранти пройшли по центральній частині міста, вигукуючи гасла "Зрада!" і "Вучич - злодій", пише місцеве видання Danas.

Демонстрації відбулися в ряді інших міст країни, повідомляє державний телеканал RTS.

Протести в сербській столиці проходять шосту суботу поспіль.

Чергова акція протесту запланована на 16 січня 2019 року - річницю вбивства сербського політика Олівера Івановича, одного з лідерів косовських сербів.

Нагадуємо:

  • Прихильники опозиційного "Альянсу за Сербію", який об’єднує 30 партій і організацій, називають Вучича автократом, а його партію - корумпованою.
  • Раніше Вучич заявив, що не погодиться на вимоги опозиції щодо виборчої реформи "навіть якщо б на вулиці було 5 мільйонів людей", але сказав, що він готовий перевірити популярність своєї партії на позачергових виборах. Опозиція заявила, що бойкотуватиме будь-які вибори.
  • Приводом для проведення першої масової акції 8 грудня стало жорстоке побиття лідера Лівої партії опозиціонера Борко Стефановича, що відбулося в місті Крушевац на півдні Сербії. 23 листопада політику завдали ударів залізним прутом, в результаті чого він отримав важкі травми.