Гриценко залучив у команду колишнього СБУшника

Вівторок, 22 січня 2019, 13:30

До команди кандидата у президенти Анатолія Гриценка долучився генерал Служби безпеки України Віктор Трепак.

Про це сам політик повідомив у Facebook.

"Посилення нашої команди: професіонал, людина честі, офіцер з бойовим досвідом, генерал СБУ Віктор Трепак – заступник керівника Центрального виборчого штабу з питань безпеки та взаємодії з правоохоронними органами", – написав Гриценко.

Сам Віктор Трепак написав, що рішення увійти у команду Анатолія Гриценка далося йому "не просто", бо він не публічний політик і воліє займатися "практичними питаннями".

"Вважав, що публічна діяльність і політика – це не моє. Але наразі вибирати не доводиться, бо на цих президентських виборах вирішується доля країни", – пояснив він.

"Існує величезна загроза збереження існуючої олігархічної системи правління і проросійського вектору подальшого розвитку України. Усунути цю загрозу може лише перемога демократичного і проукраїнського кандидата. Важливою передумовою перемоги такого кандидата є об’єднання ключових демократичних сил і політиків", – додав Трепак.

На його думку, збереження незалежної і суверенної України і її демократичний розвиток значною мірою залежать від Святослава Вакарчука, Анатолія Гриценка та Андрія Садового.

"З кожним з них (і з Вакарчуком, і з Гриценком, і з Садовим) я особисто говорив щодо необхідності зусиль на президентських виборах. З деким з них – неодноразово. Намагався знайти переконливі аргументи для кожного", – написав Трепак.

На його переконання, президентство не може бути самоціллю, "високих посад вистачить усім", а от "часу на роздуми щодо об’єднання фактично немає".

"Ставку слід робити на того, хто має найбільшу електоральну підтримку, а отже й найбільший шанс перемогти. Треба зробити все, щоб не дати можливості діючій олігархічній владі на президентських виборах зацементувати своє правління, а антиукраїнським силам – здійснити новий реванш", – заявив Трепак.

Віктор Трепак – правознавець, кандидат юридичних наук, працював у СБУ і навіть був першим заступником голови Служби безпеки України (з 19 липня 2015 року до 14 квітня 2016 року).

Трепак звільнився з СБУ нібито через неможливість боротьби з корупцією в умовах, коли генпрокурором був Віктор Шокін.

Уже після звільнення з СБУ Трепак передав до НАБУ документи щодо "чорної бухгалтерії" колись провладної "Партії регіонів". Хоча у службі він курував робочі групи, яка займалася розслідуванням злочинів проти Майдану і фінансовими махінаціями колишньої влади.