Українські військові запевняють, що літаків РФ на Донбасі немає

Вівторок, 19 лютого 2019, 15:26

Командування Повітряних сил ЗСУ запевняє, що жоден російський літак не перетинав повітряний простір України.

Про це йдеться у повідомленні на офіційній Facebook-сторінці командування.

"В мережі Інтернет, деякими інформаційними Інтернет-виданнями розповсюджується інформація, що нібито 15 лютого 2019 року у повітряному просторі України в районі проведення ООС спостерігався проліт літак Повітряно-космічних Сил РФ типу Ту-95.

Перевіривши вище вказану інформацію повідомляємо, що вона не відповідає дійсності", – наголошується в повідомленні.

Сили протиповітряної оборони Повітряних сил ЗСУ запевняють, що несуть бойове чергування щоденно, стоять на варті повітряного простору України й готові швидко та вчасно реагувати на будь-яку агресію з повітря.

В свою чергу прес-центр Об'єднаних сил повідомляє, що 15 лютого 2019 року чергові підрозділи радіотехнічних військ ОС о 9.56 в районі аеропорту Таганрог виявили повітряну ціль, яку ідентифікували як дальній протичовновий літак Ту-142 збройних сил Російської Федерації.

"Визначений літак здійснював тестовий політ навколо аеродрому Таганрог із приближенням до державного кордону України на відстань до 10 км", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що протягом всього маршруту літак супроводжували радіолокаційні станції радіотехнічних військ ОС.

"Літак Ту-142 ЗС РФ залишив зону, що наближена до державного кордону України, о 12.30 в районі аеродрому Таганрог. Зазначений літак державний кордон України не перетинав та в повітряний простір України не входив", – сказано в повідомленні.

Раніше спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ повідомили, що зафіксували польоти літака ймовірно категорії Туполєв над непідконтрольною територією Донбасу.