В ООС зафіксували найінтенсивніші обстріли бойовиків з початку року, є поранений

Вівторок, 19 лютого 2019, 18:32

Бойовики 11 разів порушили режим припинення вогню, один військовослужбовець Об'єднаних сил поранений.

Про це повідомляє прес-центр Операції Об’єднаних сил.

"У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" окупанти п'ять разів обстріляли позиції наших захисників: з артилерійських систем калібру 122 мм – поблизу населеного пункту Лебединське", - йдеться у повідомленні.

Крім того вони обстріляли позиції ООС з артилерійських систем калібру 122 мм і, вдруге, з мінометів калібру 120 мм та 82 мм – в районі населеного пункту Водяне і ще двічі, з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – біля населеного пункту Гнутове.

"У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник шість разів обстріляв українських захисників: з мінометів калібру 82 мм та автоматичних станкових гранатометів – поблизу села Катеринівка", - зазначили у штабі.

Крім того, бойовики обстріляли українських військових з мінометів калібру 82 мм та, вдруге, із зенітної установки ЗУ-23-2 – в районі населеного пункту Золоте-4; двічі – з мінометів калібру 82 мм та станкових протитанкових гранатометів – в районі населеного пункту Новозванівка та з мінометів калібру 82 мм, бойової машини піхоти БМП-1, станкових протитанкових та автоматичних станкових гранатометів – біля селища Луганське.

"Від початку поточного року сьогодні зареєстровано найбільше застосування противником засобів вогневого ураження", - зауважили у штабі.

В ООС запевнили, що військові контролюють ситуацію на лінії розмежування.