На вирок Януковичу подали нову скаргу

П'ятниця, 22 лютого 2019, 15:59

Платні адвокати Віктора Януковича подали апеляцію на вирок Оболонського райсуду Києва, яким екс-президенту дали 13 років в'язниці за державну зраду.

Про це повідомляє прес-служба адвокатського об'єднання "Авер Лекс".

"З правової точки зору вирок Оболонського районного суду повністю незаконний і необґрунтований, оскільки заснований на сфальсифікований справі", - коментує скаргу адвокат Віталій Сердюк.

За його словами, апеляцію складено на 190 сторінках і направлено до Київського апеляційного суду.

Юрист стверджує, що суд продемонстрував однобоку позицію в оцінці доказів і допустив численні "найсерйозніші" порушення норм кримінального законодавства.

Сердюк вважає, що вирок Оболонського районного суду є інструментом політичного переслідування Януковича.

При цьому він назвав незаконною ще одну апеляцію на вирок Януковичу, яку раніше подав державний адвокат екс-президента Юрій Рябовол. Аргумент - Янукович його не просив.

За даними юрфірми, проти Рябовола вже подано заяву про скоєння ним кримінального злочину - представництва в суді без повноважень.

Крім того, "Авер Лекс" поскаржився на адвоката до Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури та попросив позбавити його права займатися адвокатською діяльністю.

Нагадаємо:

  • 18 лютого адвокат Центру вторинної правової допомоги Юрій Рябовол подав першу апеляцію на вирок Оболонського райсуду Києва, яким екс-президента Віктора Януковича засудили до 13 років в'язниці за держзраду.
  • Пізніше платний адвокат Януковича Олександр Байдик звернувся до Оболонського суду з проханням виправити вирок, бо, на його думку, у ньому помилки.
  • 24 січня 2019 року Оболонський райсуд Києва засудив Віктора Януковича до 13 років позбавлення волі у справі про державну зраду. При цьому Януковича виправдали щодо статті 110 ККУ (порушення територіальної цілісності) у зв’язку з недоведеністю.  
  • Віктор Янукович утік до Росії в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на Майдані Незалежності у Києві.