Франція: уряд заборонятиме протести "жовтих жилетів" у центрі Парижа

Вівторок, 19 березня 2019, 07:03

Французька влада заборонятиме акції на Єлисейських полях у Парижі і в деяких інших районах міста після того, як минулими вихідними там мали місце заворушення та акти вандалізму.

Про це заявив прем'єр-міністр Франції Едуар Філіпп, передає DW з посиланням на dpa.

"З наступної суботи і кожного разу, коли це буде необхідно, ми заборонятимемо демонстрації від імені "жовтих жилетів" в районах, що найбільше постраждали, як тільки дізнаємося, що там будуть присутні екстремісти із намірами вчиняти насильство", - підкреслив прем'єр.

Зазначається, що через випадки насильства під час останніх протестів у відставку був змушений піти керівник поліції Парижа Мішель Дельпує.

За словами Едуара Філіппа, французький президент Еммануель Макрон 20 березня призначить новим шефом поліції Парижа префекта департаменту Жиронда Дідьє Лаллеманта.

Нагадаємо: 

  • 16 березня "жовті жилети" загострили ситуацію в Парижі. Протестувальники руху "жовтих жилетів" спалили принаймні одне авто, скоювали небезпечні для життя підпали, розбивали вітрини розкішних магазинів та атакували поліцію.
  • Поліція спробувала стримати демонстрантів сльозогінним газом і водометами. Пожежні машини погасили два палаючі кіоски для газет, які були підпалені. 
  • Насильство почалося, коли протестувальники взялися кидати димові шашки та інші об'єкти в офіцерів вздовж Єлисейських полів у французькій столиці.