Окупанти в Криму вивели 1,5 тисячі десантників на навчання

Понеділок, 25 березня 2019, 13:35

В анексованому українському півострові Крим військовослужбовці Російської Федерації проводять навчання повітряно-десантних військ за участю 1,5 тисячі десантників і сотень одиниць бойової техніки.

Про це 25 березня повідомляє міністерство оборони РФ.

"У навчаннях задіяно понад 1,5 тисячі десантників, більше 300 одиниць бойової техніки, а також літаки військово-транспортної авіації, вертольоти армійської авіації та великі десантні кораблі Чорноморського флоту", - повідомили окупанти.

Також йдеться про те, що в ході "навчання будуть відпрацьовані питання перекидання військ на великі відстані комбінованим способом і в найкоротші терміни".

У РФ обіцяють, що "одним з найбільш видовищних епізодів" стане висадка з бойових десантних кораблів з "метою захоплення і знищення пунктів управління умовного противника".

Повідомляється, що російські підрозділи ПДВ будуть діяти в незнайомих для них районах, а бойову техніку перекинули залізничним і автомобільним транспортом.

Нагадаємо: 

  • Росія окупувала Автономну республіку Крим в 2014-му році.
  • Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014-го початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією.
  • Ключові міжнародні організації, в тому числі Генеральна асамблея ООН, засудили дії Росії і назвали анексію і окупацію Криму незаконною. Проти РФ були введені економічні санкції.
  • Після анексії Криму в 2014 році Росія проводить регулярні військові навчання на півострові.
  • У Генштабі України дії російських військових в Криму називають незаконними.