Порошенко замінив Подерв’янського і Фому на юристів перед виборами

П'ятниця, 29 березня 2019, 20:51

Напередодні виборів Петро Порошенко замінив відомих осіб на юристів у Києві та Київській області.

Про це повідомляє "Чесно" з посиланням на ЦВК.

Згідно з оприлюдненими даними, по Україні Порошенко замінив 64 довірених, з них 5 на Київщині та 5 на Вінниччині.

"Під ніж" президентської недовіри потрапили поет Іван Малкович, митець Лесь Подерв’янський, директор Могилянської бізнес-школи Олександр Саврук, керівник громадської організації "Рух за українську помісну церкву" Семен Кабакаєв та працівниця Міноборони Діана Петреня", - йдеться у повідомленні.

Водночас зі списку довірених на Київщині зник екс-генпрокурор Віталій Ярема, актор з Криму Ахтем Сеітаблаєв та соліст гурту "Мандри" Сергій Фоменко. Замість них новими довіреними особами переважно стали юристи.

Зокрема у Києві новими довіреними особами стали Микола Івашко. Він, судячи з дописів у його фейсбук сторінці, колишній працівник правоохоронних органів.

Замість Подерв’янського довіреною особою Порошенка став Олександр Гук, працівник ПАТ "Ніфар" із Чернігівщини. В інтернеті є резюме повного тезки, який неодноразово шукав роботу юриста.

Івана Малковича замінив Євген Чугаєв - заступник директора з правового забезпечення Комунальне підприємство "Лісопаркове господарство "Конча-Заспа". У "Чесно" зауважують, що Чугаєв у декларації не вказав жодної нерухомості ні на праві власності, ані на праві користування.

"Де він живе з дружиною і двома дітьми - загадка для НАЗК - напевне, безхатько", - пишуть у громадському русі.

Замість Семена Кабакаєва став Андрій Жук, самозайнята особа - адвокат. Повний тезка Жука був у 2014 році в наглядовій комісії з розподілу соціального житла при Печерській РДА як заступник начальника юрвідділу цієї РДА.

Директора Могилянської бізнес-школи Олександра Саврука замінила Любов Волочай, працівниця КП з питань будівництва житлових будинків "Житлоінвестбуд- УКБ".

У селищі Макарів, місті Фастів, Макарівському, Фастівському районах, частині Києво-Святошинського району (округ №91) замість актора та режисера Ахтем Сеітаблаєва довіреною особою став Сергій Котов. Він працює в Київській територіальній організації партії "БПП "Солідарність".

У місті Узин, у Білоцерківському, Володарському, Ставищенському, Таращанському, Тетіївському районах, частині Сквирського району (округ №92) замість соліста гурту "Мандри" Сергія Фоменка Порошенко довірився Павлу Шестаку, який працює у ТОВ "Дарйон Кепітал" у Білій Церкві. Фірма займається лісопильним виробництвом та надає юридичні послуги.

Водночас у штабі Порошенка заявили, що заміна кількох десятків довірених не означає недовіри до них з боку президента, а носить суто технічний характер.

"Керівництво передвиборчого штабу дійшло висновку, що в дні голосування та підрахунку голосів є додаткова потреба у фахових юристах. Це пов'язано, зокрема, і з тим, що, за наявною інформацією, деякі кандидати у разі неотримання бажаного результату планують зривати кворум у виборчих комісіях та інші дії з унеможливлення встановлення результатів виборів", - заявив речник передвиборчого штабу Порошенка Олег Медведєв.