Порошенко розповів про кімнату, з якої говорить з керівництвом США і НАТО

П'ятниця, 29 березня 2019, 21:38

Президент Петро Порошенко заявив, що Москва до 2014 року могла перехоплювати телефонні розмови між лідерами України та інших країн.

Про це глава держави розповів в ефірі телеканалу ICTV, передає "Інтерфакс-України".

"До 2014 року Москва мала можливість перехоплювати розмови, які здійснювали за допомогою конфіденційного зв'язку, навіть якщо вони були не з Москвою. Розмови з Білоруссю, Казахстаном, розмови з державами - членами СНД або тими, хто вийшли з нього. І якщо було встановлено конфіденційний зв'язок радянського зразка, - він перехоплюється і роздруковується Москвою", - зазначив Порошенко.

Він розповів про обладнання ситуативної кімнати, в якій президент веде переговори з керівництвом США, НАТО та лідерами інших країн. За словами Порошенка, встановлене обладнання дає йому змогу вести телефонні переговори за допомогою сучасного захищеного зв'язку.

"Весь зв'язок, який тут є - це зв'язок конфіденційний. Це - встановили наші турецькі колеги... Це - виключно для зв'язку з Білим домом, конфіденційний зв'язок із Державним департаментом, урядом США", - сказав президент.

Він додав, що у кімнаті є зв'язок зі штаб-квартирою НАТО, з генеральним секретарем Єнсом Столтенбергом і також "є система шифрування конфіденційного зв'язку з Німеччиною та низкою інших європейських країн".