Арахамія обіцяє ротації в комітетах, бо деякі "слуги" лінуються

Четвер, 14 листопада 2019, 16:11

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що у комітетах Верховної Ради відбудуться ротації, бо деякі нардепи від партії не працюють, так як обіцяли.

Джерело: заява Арахамії в кулуарах парламенту 14 листопада, "Укрінформ"

Пряма мова: "Для того, щоб когось у комітеті поміняти, треба проголосувати в Раді. Але ми хочемо ще декілька ротацій у комітетах зробити... У нас, наприклад, є люди, які кажуть, що вони великі працівники, але не відвідують взагалі засідання комітетів і займають місця.

Я вважаю, що такі люди, які багато говорять, але небагато працюють, повинні знаходитися в комітеті свободи слова".

Деталі: Зокрема, за словами Арахамії, Рада має проголосувати щодо відкликання очільника Комітету з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва Богдана Яременка, якого піймали на пікантному листуванні з повіями у сесійній залі.

Глава фракції припустив, що ці питання Рада може розглянути у п'ятницю, 15 листопада.

Довідка. У Верховній Раді IX скликання 23 комітети з мінімальною кількістю нардепів - 5, а максимальною - 34. Партію "Слуга народу" у комітетах ВР представляють - 19 голів комітетів, 49 заступників і секретарів.

Передісторія:

  • 30 жовтня журналісти сфотографували у Верховній Раді, як Яременко, під час роботи в сесійній залі, домовляється в мережі знайомств про зустріч за гроші.
  • Яременко написав у Facebook, що листування сфабриковане спеціально для журналістів".
  • Згодом він видалив запис на сторінці-Facebook і попросив вибачення у всіх, кому створив проблеми своїм вчинком: "від дружини і дітей до фракції і президента".
  • Фракції "Голос", "Батьківщина" і "Європейська солідарність" закликали звільнити Яременка з посади глави комітету з питань міжнародних зв’язків.
  • Яременко написав заяву на складання повноважень голови комітету. Водночас він заявив, що передасть заяву голові Верховної Ради "лише коли і якщо рішення про мою відставку прийме фракція партії "Слуга народу".