При вибухах на базі Балаклії загинули 2 сапери, поранено 4 військових – Генштаб

П'ятниця, 15 листопада 2019, 16:15

В результаті вибухів при утилізації боєприпасів на території центральної артилерійської бази біля Балаклії Харківської області загинули двоє саперів, та отримали поранення четверо військових.

Джерело: Генеральний штаб у Facebook

Дослівно: "За уточненою інформацією від чергового Центральної артилерійської бази забезпечення боєприпасами двоє військових саперів зазнали поранень, не сумісних із життям"

Деталі: Четверо військовослужбовців ЗС України перебувають у медичних закладах. За уточненою інформацією медиків, троє з поранених – у важкому стані, один – середньої важкості. 

Окремо підкреслюється, що місцевим мешканцям та об’єктам інфраструктури нічого не загрожує, та що сховища боєприпасів – у безпеці.

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук розпорядився терміново провести перевірку за фактом вибухів на військових складах в Балаклії, де загинули військові.

Пряма мова: "Співчуття родинам двох загиблих військовослужбовців внаслідок надзвичайної ситуації в Балаклії.

За фактами цієї трагедії доручаю терміново почати перевірку".

Що передувало: Міністерство оборони повідомило, що ситуація на території центральної артилерійської бази забезпечення боєприпасами біля Балаклії Харківської області контрольована та безпечна. За даними військових, на технічній території утилізували залишки боєприпасів та їхніх елементів, які не можна транспортувати. Військові здійснювали планове знищення у спеціально обладнаному для цього місці – котловані, пролунало близько 20 вибухів.

Раніше у п’ятницю з’явилася інформація поодинокі вибухи на складах зберігання боєприпасів неподалік міста Балаклія Харківської області.

Знати більше: На пороховій бочці. Коли й чому в Україні вибухали армійські склади

Місто гріхів. Як "пиляють" бюджет у підірваній Балаклії