Сурков заявив, що Аваков допивав вино за "нормандською четвіркою"

Середа, 11 грудня 2019, 16:36

Помічник президента Росії Владислав Сурков назвав слова міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова про те, що він нібито "психанув" на переговорах "нормандської четвірки" п'яними фантазіями.

Джерело: російське видання "Комерсант"

Пряма мова Суркова: "Переговори в Парижі в понеділок не були ні особливо важкими, ні емоційно зарядженими. Швидше, довгими. Що стосується фантазій Авакова, то найкращим коментарем до них служать його власні слова.

У тому ж інтерв'ю, де він дає характеристики учасникам російської делегації, він повідомляє важливі відомості і про себе самого. Він каже, що його - цитую - "близько не підпустили" до переговорів.

А також, що після переговорів він пробрався в приміщення і активно допивав вино, що залишилося після вечері лідерів "нормандської четвірки". "Померольчік", за його висловом. Так що не потрібно вірити словам людини, яка не була на переговорах, та ще до того ж і п'яній".

Що було раніше: 10 грудня Аваков розказав, що в ході обговорень у Парижі повернення Україні контролю над кордоном з РФ у Суркова здали нерви.

Також Аваков розповів, що на нормандському саміті Зеленський попросив главу МЗС РФ Сергія Лаврова менше кивати головою.

Аваков у інтерв'ю "Гордону" говорив, що після завершення зустрічі українська делегація випила трішки французького вина: "Ми і там, не приховую, вже випили, коли все закінчилося. Вина президента Макрона. Померольчик такий непоганий".

Читайте також: Офіс президента опублікував комюніке паризького саміту. Повний текст

Перша нормандська: як та у чому Зеленський переміг Путіна на саміті в Парижі