"Слуга народу" Дубінський гуляв із олігархами на святі партнера Коломойського

П'ятниця, 13 грудня 2019, 13:33

Народний депутат від "Слуги народу" Олександр Дубінський відвідував день народження Михайла Кіпермана – бізнес-партнера Ігоря Коломойського, де були різні олігархи.

Джерело: розслідування журналістів програми "Схеми: корупція в деталях" (спільних проєкт "Радіо Свобода" та телеканалу "UA:Перший")

Деталі: Знімальна група зафіксувала, як 15 жовтня привітати бізнесмена Михайла Кіпермана до ресторану Queen Country Club у Київській області приїхали гості: один із його найближчих друзів та бізнес-партнерів Ігор Коломойський, народний депутат з фракції "Слуга народу" Олександр Дубінський, а також олігархи Павло Фукс і Геннадій Боголюбов.

Серед візитерів помітили й бізнес-партнера Коломойського та співвласника студії "Квартал 95" Тімура Міндіча, народного депутата та давнього товариша й бізнес-партнера Коломойського Ігоря Палицю, бізнесмена Ігоря Суркіса та його брата, депутата від "Опозиційної платформи – За життя" Григорія Суркіса.

Поміж інших – ексдепутат та товариш Коломойського Євгеній Гєллєр, а також Олександр Лазорко – екскерівник "Укртранснафти", раніше підконтрольної олігарху.

Під час святкування журналістів помітили охоронці і спробували перешкодити зйомці, засвічуючи об’єктив ліхтарями.

Коментар Дубінського: "Я з Михайлом Кіперманом знайомий достатньо давно. Ми товаришуємо та спілкуємось. Інтересів, бізнесу або якихось спільних питань у нас із ним немає, проте є прекрасні людські товариські стосунки.

Ви (журналіст Михайло Ткач – ред.) працювали на телеканалі "1+1", якщо мені пам’ять не зраджує. Який належав Коломойському. Чи не підтверджує це той факт, що ви досі захищаєте інтереси Коломойського у своїх розслідуваннях? … Факти і твердження – це, знаєте, таке... трохи... безглуздо".

Коментар Коломойського: "Перш за все він (Дубінський) представляє інтереси виборців, які його обрали (а не групи "Приват" – ред.).

Там були люди, які не мають жодного відношення до групи "Приват". І таких була переважна більшість. Це були друзі Кіпермана, які прийшли його привітати. Там, я не знаю, було 100 людей, 150. І якщо з вашою термінологією погодитись, то від групи "Приват" там було максимум відсотків 10, ну, може, 15 – з присутніх гостей".

До речі: 5 грудня Дубінський зустрічався у Києві з особистим адвокатом президента США Дональда Трампа Рудольфом Джуліані.

Нардеп запевнив, що ініціатором тієї зустрічі був Джуліані, який просив "розповісти про розслідування, які я вів щодо виведення грошей Януковичем і Порошенком, потім – про інвестиції в облігації України", а "прізвище Коломойського загалі не згадували".

Коломойський сказав, що про плани Дубінського зустрітися з Джуліані "не був у курсі".

Передісторія:

  • Олександр Дубінський до депутатства працював на телеканалі "1+1", який належить Ігорю Коломойському, депутата і тепер пов’язують із олігархом.
  • Коломойського, Боголюбова, Кіпермана відносять до неформальної бізнесової групи "Приват".