Джуліані оприлюднив висновки з поїздки до України

Неділя, 15 грудня 2019, 23:39

Особистий адвокат Дональда Трампа Рудольф Джуліані оприлюднив висновки зі своєї поїздки до України, а також до Будапешта і Відня, у справі щодо імпічменту Трампа.

Джерело: серія повідомлень Джуліані у Twitter

Пряма мова: "Після сотень годин і місяців досліджень я зібрав свідків та документи, які розкривають правду, що стоїть за цим імпічментом, і показують, що Дональд Трамп не вчинив правопорушень".

Деталі: За словами Джуліані, корупція в 2016 році в Україні була настільки масштабною, що обов'язком Трампа було просити про американсько-українське розслідування.

"Вимагання, хабарництво та відмивання грошей виходять за рамки справи Байдена. Крім того, змова Національного комітету Демократичної партії з Україною з метою знищити кандидата Трампа", - заявив він.

Джуліані також стверджує, що колишній генпрокурор України Віктор Шокін має документи, які підтверджують відмивання грошей компанією Burisma і Байденами.

Про Шокіна: "Звільнений через погрозу Байдена затримати 1 млрд доларів життєво важливої допомоги США. Медичні записи Шокіна показують, що він був отруєний, двічі помер, але одужав. В Україні, якщо це розкриється, полетить багато голів".

Про ексгенпрокурора Юрія Луценка: "Записи, що підтверджують, що посол Йованович принамні двічі давала неправдиві свідчення. Документи, які показують, що вона відмовляли у видачі віз свідкам, які могли довести корупцію Байдена і демократів. Чіткий документ підтвердження відмивання грошей Burisma і Байденами".

Про імпічмент Трампа: "Імпічмент від демократів за невинну поведінку покликаний перешкодити таким розслідуванням корупції в часи Обами: мільярди відмитих доларів; широке нецільове використання мільярдів, переважно доларів США; вимагання; хабарництво; змова Національного комітету Демократичної партії з Україною з метою знищити кандидата Трампа".

Що було раніше: На початку грудня адвокат Дональда Трампа Рудольф Джуліані непублічно зустрівся з кількома українськими політиками у Києві та Будапешті. 

Метою зустрічей, за інформацією американських ЗМІ, був збір даних, які б допомогли Трампу у справі про імпічмент.

Пізніше Джуліані заявив, що під час поїздки до України зібрав дуже багато корисної інформації і працює над викладенням для Трампа своїх висновків з поїздки у 20-сторінковому звіті. 

Читайте також: Кіно для Трампа. Навіщо Джуліані прилітав в Україну