Російські літаки розбомбили школу в Сирії: загинули 6 дітей і 4 дорослих

Середа, 25 грудня 2019, 01:04

Щонайменше 10 людей, в тому числі шестеро – діти, загинули 24 грудня на північному заході Сирії в результаті завданого російськими військовими літаками авіаудару.

Джерело: "Радіо Свобода"

Деталі: Як повідомляє "Сирійська обсерваторія з прав людини", бомбардування школи відбулося в селі Джубас провінції Ідліб, де перебували внутрішньо переміщені особи.

Сирійські урядові сили за підтримки російських військових проводять новий наступ на Ідліб.

Як повідомила агенція AFP, сирійські війська зараз перебувають менш ніж за чотири кілометри від Маарат ен-Нууман, великого міста, утримуваного повстанцями. Через це місто проходить ключове шосе, що з’єднує столицю країни Дамаск із найбільшим містом Сирії Алеппо. Безпосередньою метою урядових сил, як вважається, є відкриття автомагістралі, що була закрита повстанцями в 2012 році.

У провінції Ідліб проживає близько 3 мільйонів мирних жителів. ООН заявляє, що більш ніж половина цивільних покинули Ідліб через постійні авіаудари і ескалацію бойових дій в цьому районі.

Нагадаємо:

  • Російська військова кампанія в Сирії почалася 30 вересня 2015 року. Міжнародна коаліція на чолі зі США неодноразово звинувачувала Москву в підтримці режиму Башара Асада. Країни Заходу звинувачують його в масових порушеннях прав людини.