У МВС показали карабін, із якого застрелили сина Соболєва

Вівторок, 3 грудня 2019, 22:56

Директор Департаменту комунікацій Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко показав зброю, з якої "з високою імовірністю" застрелили трирічного сина депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва.

Джерело: Артем Шевченко у Facebook

Дослівно: "Цей розібраний карабін на американській платформі AR у калібрі 7,62 мм зі, схоже, недорогим китайским оптичним прицілом XD Precision скоро надійде для дослідження експертів ДНДЕКЦ МВС як та зброя, з якої з високою ймовірністю було зроблено фатальний постріл...

За попередніми фаховими висновками, цю зброю тяжко назвати високоточною саме для снайперської стрільби. Схоже, організатори та виконавці не обтяжували себе пошуком коштовних знарядь злочину і ретельним плануванням, а просто взяли перше, що потрапило під руку".

Що передувало: 3 грудня двом особам повідомили про підозру у вчиненні замовного вбивства у зв’язку із нападом на родину депутата. Їх дії кваліфіковані за п.2,11,12 ч.2 ст.115 (умисне вбивство малолітньої дитини, вчинене на замовлення) КК.

За словами джерела УП, підозрюваних звуть Андрій Лаврега і Олексій Семенов.

Передісторія:

  • Ввечері 1 грудня у центрі Києва – на перехресті вулиць Льва Толстого і Тарасівської – внаслідок обстрілу автомобіля Range Rover загинула трирічна дитина.
  • Нападник здійснив один постріл із карабіну калібру 7.62 мм. Вивчення траєкторії польоту кулі показало, що стріляли з будівлі.
  • За кермом Range Rover був В'ячеслав Соболєв, загинув його син Олександр.
  • Поліція затримала двох молодиків (18-19 років), які виявилися колишніми добровольцями.
  • За словами джерела УП, правоохоронці вийшли на замовника вбивства.

Довідково: За інформацією УП, Соболєв володів кількома фірмами разом з дружиною Нуруліслама Аркаллаєва, екснардепа ВР від "Партії регіонів", який пов'язаний зі спільним українсько-російсько-казахським підприємством із виробництва ядерного палива. 

За інформацією ЧЕСНО, Соболєв - уродженець м.Єнакієве, підприємець, ексдиректор ДП "Нафтогазмережі" НАК "Нафтогаз України", ексзаступник голови правління НАК "Нафтогаз України". 

У 2005 р. Соболєв обіймав посаду заступника мера Донецька з питань діяльності виконавчих органів влади.

У 2006 - 2007 рр. працював у РНБО державним інспектором у відділі інформаційної безпеки.

У 2015 році став депутатом Київської облради від партії "Блок Петра Порошенка".