Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Поліція вийшла на замовника нападу на Соболєва і його сім'ю

Понеділок, 2 грудня 2019, 16:35
Поліція вийшла на замовника нападу на Соболєва і його сім'ю

Правоохоронці вийшли на замовника вбивства депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва, внаслідок чого загинув його трирічний син.

Джерело: поінформований співрозмовник "Української правди" у правоохоронних органах

Деталі: За інформацією співрозмовника УП, правоохоронці "вийшли на замовника вбивства і невдовзі його візьмуть".

Джерело УП додало, що затримані двоє молодиків (18-19 років), яких підозрюють у виконанні замаху, були учасниками "Правого сектору".

Зокрема, заступник командира Української добровольчої армії, командир 8-го окремого батальйону "Аратта" Андрій Гергерт перевіряє інформацію, чи були затримані бійцями його батальйону. 

Що було раніше: Ввечері 1 грудня у центрі Києва внаслідок обстрілу автомобіля "Range Rover" загинула трирічна дитина.  Поліція ввела спеціальну операцію для розшуку зловмисника.

Подія сталася на перехресті вулиць Льва Толстого і Тарасівської, нападник здійснив один постріл. 

Водієм Range Rover виявився депутат Київської обласної ради В'ячеслав Соболєв, загинув його син Олександр Соболєв 2016 року народження. 

2 грудня стало відомо, що Національна поліція затримала підозрюваних у вбивстві трирічної дитини.

Спеціалісти знайшли зброю, з якої було скоїли вбивство: карабін калібру 7.62.

Першочергову версію щодо пострілу з автомобіля відкинули після вивчення траєкторії польоту кулі. Постріл скоїли із будівлі.

Передісторія:

  • За інформацією УП, Соболєв володів кількома фірмами разом з дружиною Нуруліслама Аркаллаєва, екснардепа ВР від "Партії регіонів", який пов'язанийзі спільним українсько-російсько-казахським підприємством з виробництва ядерного палива. 
  • За інформацією ЧЕСНО, Соболєв - уродженець м.Єнакієве, підприємець, ексдиректор ДП "Нафтогазмережі" НАК "Нафтогаз України", ексзаступник голови правління НАК "Нафтогаз України". 
  • У 2005 р. Соболєв обіймав посаду заступника мера Донецька з питань діяльності виконавчих органів влади, у 2006 - 2007 рр. працював у РНБО державним інспектором у відділі проблем інформаційної безпеки управління державної та інформаційної безпеки. 
  • У 2015 став депутатом Київської облради від партії "Блок Петра Порошенка".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування