Зеркаль вимагає від NYT опублікувати коректну версію її інтерв’ю

Четвер, 5 грудня 2019, 02:58

Колишня заступниця міністра закордонних справ Олена Зеркаль надіслала листа редактору виданню The New York Times з вимогою передрукувати її інтерв’ю, оскільки в опублікованій версії містяться маніпуляції.

Джерело: Зеркаль у Facebook

Дослівно: "Я була дуже розчарована, коли дізналась, що в інтерв’ю, яке я дала Ендрю Крамеру з The New York Times, мене цитували поза контекстом, оскільки більша частина мого інтерв’ю не показує мою позицію точно. Наслідком цього стали спекуляції у медіа та додавання "масла у вогонь", що не є в інтересах ні України, ні США. Високі стандарти, які я очікую від The New York Times, не були дотримані у цьому випадку.

Я б хотіла попросити The New York Times надрукувати виправлену версію мого інтерв’ю. Крім того, я б хотіла, щоб цей лист також був опублікований."

Деталі: За її словами, не відповідають дійсності заяви про те, що уряд України знав про затримку військової допомоги від Штатів раніше, ніж було оголошено. Журналіст також некоректно описав мету поїздки Зеркаль в США. Вона говорила, що відвідала Штати, щоб обговорити Північний потік-2 та санкції проти Росії. Натомість у статті є умоглядні заяви щодо обговорень питання імпічменту Трампа.

Окрім цього, недостовірною є інформація про те, що Зеркаль пішла з посади, щоб "висловити протест проти дипломатії уряду з адміністрацією Трампа". 

Що передувало: В інтерв’ю на "Радіо НВ" Олена Зеркаль заявила, що її інтерв’ю виданню The New York Times не відображає те, що вона насправді говорила, і те, що погоджували з нею перед його публікацією. Вона також додала, що обговорює це питання із журналістом, який брав інтерв’ю.

Тоді ж ексзаступниця міністра спростувала слова про те, що помічник президента Андрій Єрмак рекомендував їй не коментувати питання затримки військової допомоги. Його рекомендація стосувалась всіх загальних питань, які б потенційно могла коментувати Зеркаль.