Зеркаль каже, що Єрмак рекомендував їй "припинити медіаактивність"

Середа, 4 грудня 2019, 06:20
Зеркаль каже, що Єрмак рекомендував їй припинити медіаактивність

Заступниця міністра закордонних справ Олена Зеркаль розповіла, що на початку вересня помічник президента Андрій Єрмак, який відповідає за міжнародний напрям, рекомендував їй "припинити медіаактивність".

Джерело: інтерв’ю Зеркаль на "Радіо НВ"

Пряма мова: "Ми говорили з приводу останніх моїх інтерв’ю. І він (Єрмак – УП) наполегливо рекомендував припинити мою медіаактивність. Це стосувалось загального підходу.

І я потім більше двох місяців не коментувала, оскільки ми ще обговорювали, що необхідно якось коментувати в дусі і руслі тому, як вони ( Офіс президента – УП) бачать розвиток подій. Я не отримувала жодних настанов до того, як я маю коментувати, і я уникала будь-яких коментарів. 

Якщо ви подивитесь на записи моїх статей, коментарів, то ви побачите, що з вересня до перемоги в Гаазі, я не дала жодного інтерв’ю, я не прокоментувала жодної події і не вийшов жодний пост."

Деталі: Прохання помічника президента не стосувалось конкретних питань, а було загальним та охоплювало всі можливі теми, на які б Зеркаль як заступниця міністра могла давати коментарі.

Зеркаль пояснила, що вона дослухалась до рекомендації Єрмака, оскільки їй було "важливо завершити всі справи і не створювати додаткової напруги".

За її словами, логіка цього прохання можливо полягала в тому, що вона не є частиною команди, яка приймає рішення, тож її коментарі могли б "зашкодити процесам, якими опікується Офіс президента і президент".

Що передувало: У газеті The New York Times вийшло інтерв’ю Олени Зеркаль, де йдеться про те, що заступниця міністра знала про затримку військової допомоги для України з боку США. Проте вона мовчала про це через прохання помічника президента Андрія Єрмака.

У інтерв’ю "Радіо НВ" Зеркаль спростувала таке трактування її слів журналістом газети та пояснила, що Єрмак не говорив їй не коментувати саме це питання.

Нагадаємо:

  • 28 листопада заступниця міністра закордонних справ України Олена Зеркаль написала заяву про звільнення. Пізніше вона пояснила, що йде у відставку, тому що змінилися умови роботи, а не тому, що її примушували писати заяву про звільнення.

Ольга Гетьманець, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...