6000 правок: Арахамія сумнівається, що закон про землю приймуть до кінця року

П'ятниця, 6 грудня 2019, 13:08

Лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія сумнівається, що до Нового року Верховна Рада прийме законопроект про запуск ринку землі сільськогосподарського призначення.

Джерело: "Інтерфакс-Україна" з посиланням на слова Арахамії у Верховній Раді

Пряма мова Арахамії: "Така мета у нас – почати землю розглядати (до Нового року – ред.), але з огляду на те, що кількість поправок збільшується з кожним днем, вчора-позавчора було 3900, а сьогодні вже 4400, а я так прогнозую, що буде до 6 тисяч правок".

Деталі: Саме через велику кількість правок, за словами Арахамії, парламент навряд чи до 1 січня 2020 року прийме цей законопроєкт.

Арахамія також заявив, що опозиційні сили в парламенті не хочуть, щоб цей законопроект розглядався. Він нагадав, і про вже прийняту поправку, яка забороняє володіння землі іноземцям, і передбачає проведення з цього питання референдуму.

Читайте також: Ринок землі Зеленського. Яким він буде

Передісторія:

  • Ще 2 вересня президент Володимир Зеленський "доручав" скасувати мораторій на продаж землі.
  • 13 листопада Верховна Рада у першому читанні проголосувала за проєкт закону №2178-10 від "Слуги народу" щодо продажу сільськогосподарської землі.
  • Президент Володимир Зеленський запевнив, що іноземці та іноземні компанії отримають змогу купувати українську землю лише за результатами всеукраїнського референдуму.