Зеленський доручив посилити переговори щодо вакцини проти COVID-19

Вівторок, 16 червня 2020, 14:15

Президент Володимир Зеленський поставив завдання посилити перемовини на міжнародній арені щодо співпраці у придбанні вакцини проти COVID-19, якщо вона буде виготовлена.

Джерело: Зеленський під час селекторної наради, цитує Офіс президента

Пряма мова: "Україна має отримати доступ до вакцини нарівні з іншими країнами, щойно вона буде виготовлена. У нас хороші відносини з Європейським Союзом. Будь ласка, уважно стежте за розробками вакцини проти коронавірусу та тримайте Україну високо на порядку денному".

Чому це важливо: Вакцини від коронавірусу наразі немає, над її винайденням працюють численні фармацевтичні компанії. Лікування коронавірусу також здійснюється цілим комплексом препаратів, ефективність яких на певних етапах спростовується, оскільки ліків від коронавірусу теж не існує.

Читайте також: Коли буде вакцина від коронавірусу та чи Україна її отримає

Передісторія:

  • 4 червня Німеччина, Франція, Нідерланди та Італія оголосили про створення "Альянсу інклюзивних вакцин", націленого на забезпечення доступності можливої ​​майбутньої вакцини проти коронавірусу для європейців.
  • За їх словами, країни спільно будуть вести переговори з різними фармацевтичними компаніями, що працюють над створенням вакцини.
  • Ці країни вже підписали перший контракт як мінімум на 300 мільйонів доз вакцин від коронавірусу, яку ще не винайдено.