В українській делегації в ТКГ назвали поранення військового поодинокими провокаціями

Неділя, 6 вересня 2020, 18:24

Керівництво української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу дійшло висновку, що поодинокі провокації з боку ОРДЛО не можуть бути підставою для зриву мирного процесу.

Джерело: пресслужба президента за підсумками розширеної наради керівництва української делегації в ТКГ у неділю

Дослівно: "Особливу увагу на зустрічі приділили інциденту, який стався 6 вересня і внаслідок якого було поранено українського військовослужбовця, котрий здійснював роботи з розбору згорілого бліндажа.

Взявши до уваги всі обставини інциденту, учасники наради дійшли висновку, що поодинокі провокації з боку ОРДЛО не можуть і не стануть підставою для зриву мирного процесу.

Тобто українська сторона робитиме все для того, щоб не допустити зриву перемир'я на Донбасі".

Пряма мова глави української делегації в ТКГ Леоніда Кравчука: "Ми дуже цінуємо режим повного та всеосяжного припинення вогню, якого вдалося досягти 27 липня. Саме тому ми постійно стежимо за тим, як виконуються домовленості, й нам важливо, щоб Нормандський процес якомога швидше дав результат. Українська сторона робитиме все для того, щоб не допустити зриву перемир'я на Донбасі".

Що передувало: У неділю збройні формування РФ обстріляли підрозділ Об’єднаних сил в районі Красногорівки з автоматичного станкового гранатомета, внаслідок чого поранено українського військового.

З опівночі 27 липня на Донбасі почав діяти режим повного та всеосяжного припинення вогню, про який домовились у ТКГ. З того часу до 6 вересня серед українських воїнів не було поранених та вбитих внаслідок обстрілів.