У СБУ вважають, що Нескоромний хотів убити Наумова задля посади – ЗМІ

Неділя, 24 січня 2021, 22:09

У СБУ вважають мотивом замовлення вбивства голови Внутрішньої безпеки Андрія Наумова той факт, що той був єдиною перепоною для отримання колишнім першим заступником голови СБУ Дмитром Нескоромним високої посади в керівництві Служби.

Джерело: "Дзеркало тижня" з посиланням на джерела в СБУ

Дослівно: "Мотивом замовлення на усунення голови Внутрішньої безпеки Наумова слідчі СБУ вважають той факт, що той був єдиною перепоною для отримання Нескоромним високої посади в керівництві Служби. Саме ця версія буде представлена публічно.

Дмитро Нескоромний дійсно вів переговори про своє повернення в СБУ, переважно претендуючи на посаду першого заступника. При цьому він спілкувався щодо цього із заступниками голови Офісу президента України. Як стверджують наші джерела – Андрієм Смирновим і Романом Машовцем. Незадовго до гучних подій Нескоромний зустрічався з главою СБУ Іваном Бакановим".

Деталі: За даними видання, операція з розробки Нескоромного і затриманого Юрія Расюка завершилася вимушено достроково: Нескоромний начебто здав свою машину на станцію техобслуговування, що зафіксувала команда зовнішнього спостереження СБУ. Побоюючись, що під час ТО будуть виявлені і згодом знищені засоби прослуховування, Служба конфіскувала машину. Ця обставина й дала незапланований старт операції з затримання Расюка.

"Дзеркало тижня" також публікує текст клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо співробітника СБУ Юрія Расюка, якого підозрюють у підготовці вбивства Наумова.

Видання зауважує, що в тексті документу немає прізвища Нескоромного, якого вважають замовником.

документ "Дзеркала тижня"

Передісторія:

  • Журналіст Юрій Бутусов із посилання на джерела повідомив, що працівник СБУ Юрій Расюк затриманий за підозрою в підготовці вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова на замовлення колишнього заступника голови СБУ Дмитра Нескоромного. Джерела УП підтвердили інформацію про затримання. 
  • Суд арештував Расюка на 60 діб без можливості внесення застави.
  • У СБУ повідомили, що організатор замаху на Наумова запропонував $50 000 за вчинення злочину, злочин планувався у змові декількох осіб. На запитання ЗМІ щодо відношення до резонансної справи колишнього першого заступника голови СБУ Дмитра Нескоромного, Буліч зазначив, що процесуальні норми поки що не дозволяють оприлюднювати цю інформацію.