Українці стали краще оцінювати ситуацію в країні і Зеленського

Середа, 24 лютого 2021, 11:50

За результатами опитування соцгрупи "Рейтинг", побільшало українців, які вважають, що Україна рухається у правильному напрямку, також за місяць стало більше тих, хто довіряє президенту Володимиру Зеленському.

Джерело: результати опитування соцгрупи "Рейтинг"

Деталі: Зокрема, 68% українців вважають, що країна рухається у неправильному напрямку, 22% – у правильному, 10% – не визначилися.

Водночас, соціологи повідомляють, що у порівнянні з початком лютого зросла кількість тих, хто оцінює напрям розвитку як правильний.

Рейтинг довіри до політиків очолює Зеленський, якому довіряють 44% опитаних, не довіряють – 54%. Порівняно з січнем рівень довіри до президента зріс з 37 до 44%.

Голові ВР Дмитру Разумкову довіряють 29% і не довіряють – 33%, ще 32% не знають його. Лідерці ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко довіряють 26%, не довіряють – 72%.

П’ятому президенту Петру Порошенку  довіряють 25%, не довіряють – 74%. Лідеру "ОПЗЖ" Юрію Бойку довіряють 23%, не довіряють – 60%, не знають його – 13%, прем’єру Денису Шмигалю довіряють 14%, не довіряють – 52%, майже третина не чули про такого.

Дослідження проводилося 22-23 лютого серед населення України віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.

Загалом було опитано 2500 респондентів методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера).

Помилка репрезентативності дослідження не більше 2%.