КМДА пропонує публічним діячам заповнить онлайн-анкету, щоб швидше отримати вакцину

Середа, 10 березня 2021, 17:00

Департамент охорони здоров’я Київської міської адміністрації пропонує публічним і громадським діячам заповнити онлайн-анкету і претендувати на щеплення залишками доз вакцин від коронавірусу.

Джерело: повідомлення КМДА, повідомлення представника уряду у Верховній Раді Василя Мокана

Дослівно: "Публічні та громадські діячі, які готові власним прикладом популяризувати вакцинацію проти коронавірусної хвороби, можуть заповнити спеціальну анкету онлайн та претендувати на щеплення залишками доз вакцин…

зареєстровані таким чином публічні та громадські діячі наразі мають право не на пріоритетну вакцинацію, а на щеплення залишками доз".

Деталі: У запропонованій анкеті треба вказати свої данні і розповісти, в чому заключається ваша діяльність як публічного або громадського діяча.

Що цьому передувало: Згідно із наказом МОЗ від 1 березня, з метою зниження ризиків невикористання доз вакцин, її залишками з одного багатодозного флакону рекомендується вакцинуватися публічним та громадським діячам. В такий спосіб Кабмін хоче популяризувати вакцинацію.

Також у середу Кабмін підтримав законопроєкт про посилення інформаційної кампанії для протидії поширенню хвороби COVID-19 - йдеться про збільшення кількості соціальної реклами в ЗМІ.

За добу 9 березня в Україні проти COVID-19 щеплено 4 362 особи, від початку кампанії, з 24 лютого, щеплено 23 480 громадян, усі вони отримали поки що одну дозу вакцини з двох необхідних.