У День добровольця в Дніпрі провели марш, у Запоріжжі – атопробіг

Неділя, 14 березня 2021, 15:56

З нагоди Дня добровольця у неділю центральними вулицями Дніпра урочистою ходою пройшли учасники російсько-української війни, волонтери та громадські активісти, а у Запоріжжі відбувся автопробіг, організований ветеранами війни на Донбасі.

Джерело: Радіо Свобода

Деталі: У Дніпрі Марш добровольців зібрав кількасот людей – це бійці сформованих ще на початку війни на Донбасі полків "Азов", "Айдар", Української добровольчої армії, 25-ї 93-ї бригад та інших підрозділів, а також волонтери, родичі загиблих бійців, жителі міста.

У руках вони тримали синьо-жовті та червоно-чорні прапори, прапори своїх підрозділів, портрети загиблих захисників України.

Учасники акції пройшли від Музею АТО до Дніпропетровської облдержадміністрації центральними вулицями міста. Вони несли банер з написом "Добровольці тут. Боротьба триває".

Фото: Радіо Свобода

Водночас у Запоріжжі учасники автопробігу проїхали центральним проспектом міста разом із прапорами України та своїх бойових підрозділів. У автопробігу взяли участь десятки автівок.

Після завершення автопробігу на майдані Волі відбувся мітинг, під час якого ветерани війни на Донбасі вшанували хвилиною мовчання своїх загиблих побратимів. Також під час акції відбулася презентація пам’ятника захисникам України, який планується встановити на площі на місці демонтованого в 2016 році пам’ятника Дзержинському. Завершилася акція концертом місцевого гурту Banderstadt.

Організаторам акції до Дня добровольця стали шість громадських об’єднань ветеранів війни на Донбасі, що діють у Запоріжжі та Запорізькій області.

З нагоди Дня добровольця президент Володимир Зеленський нагородив орденом "За мужність" III ступеня 67 добровольців, 64 із них посмертно.

Серед нагороджених - члени Добровольчого Українського Корпусу "Правий сектор", батальйонів територіальної оборони "Донбас", "Айдар " та ОУН. Також нагороджено членів батальйонів патрульної служби міліції особливого призначення "Шахтарськ" і "Чернігів", Української добровольчої армії, диверсійно-розвідувального підрозділу "Патріот". Окремої Добровольчої роти "Карпатська Січ".

Пряма мова президента: "Слава героям-добровольцям, які у вирішальний момент стали на захист нашої свободи і показали приклад непереможності для всієї України".

Нагадаємо: Уперше українці відзначили День добровольця 14 березня 2017 року. Саме цього дня у 2014-му перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон "Нові Петрівці" для формування першого добровольчого батальйону для протидії військовій агресії РФ проти України.