Чорноморський флот в окупованому Криму відпрацює наступальні дії

П'ятниця, 2 квітня 2021, 20:02

Окупаційна влада в Криму вирішили перевірити готовність військових сил Чорноморського флоту, який дислокується на українському півострові. 

Джерело: повідомлення міноборони РФ

Деталі: Начебто йдеться про "контрольну перевірку за зимовий період навчань". У рамках "навчань" хочуть перевірити якість бойової підготовки та злагодженість підрозділів флоту, стан техніки та військової дисципліни. 

Так, корабельні групи, підрозділи сухопутних військ, авіація та ППО відпрацюють задачі з наступу та оборони. 

Чому це важливо: За останні кілька днів українська влада неодноразова заявляла, що Росія перекидає військових до українських кордонів. Йдеться про ескалацію конфлікту. Такої думки дотримується і голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук, і міністр оборони Андрій Таран, і міністр закордонних справ Дмитро Кулеба

У Кремлі ж стверджують, що мають право перекидати війська в межах країни, як самі того хочуть. 

Нагадаємо:

  • 30 березня головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак у Верховній Раді заявив, що Росія під виглядом підготовки до військових навчань "Запад 2021" стягує війська до кордону з Україною: у Брянську і Воронежську області РФ та в окупований Крим. За його словами, вздовж російсько-українського кордону та на окупованих територіях Донбасу і Криму перебувають 28 батальйонних тактичних груп РФ.