Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міністр оборони прогнозує ескалацію з боку Росії 

П'ятниця, 2 квітня 2021, 17:07
Міністр оборони прогнозує ескалацію з боку Росії 

Міністр оборони України Андрій Таран заявив, що агресія Росії лише зростає, а ескалація військового конфлікту, можливо, – неминуча. 

Джерело: Таран у розмові із британським колегою Беном Воллесом, цитує Міністерство оборони

Пряма мова: "Ми говоримо про зростаючу агресивну поведінку Росії та, можливо, неминучу ескалацію. Високо цінуючи рішучу підтримку України з боку Великої Британії, ми просимо вас подвоїти пильність і всебічне стримування".

Деталі: Таран акцентував на тому, що Росія нарощує військову присутність поблизу українських кордонів. Міністр оборони вважає, що світова спільнота має не дати Росії вийти за межі міжнародного права. 

Відзначимо, що Росія давно вийшла за рамки міжнародного права, окупувавши у 2014 році український Крим та розпочавши війну на Донбасі. 

Бен Воллес заявив, що Велика Британія продовжить брати участь у підготовці українських військових та розвитку ЗСУ.

Що передувало: Перший президент України та голова української делегації у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук допускає, що Росія, яка звикла покладатися на силу й стягує війська до кордону України, може посилити агресію.

Очільник Міністерства зовнішніх справ Дмитро Кулеба називає нинішню ескалацію з боку Росії системною та наймасштабнішою за останні роки.

Чому це важливо: Збройні формування РФ систематично порушують режим припинення вогню, а під час засідання ТКГ Росія не підтримала великодне перемир’я. 

26 березня через обстріл з боку окупантів в районі селища Шуми загинуло 4 українських військовослужбовців, ще 2 отримали поранення.

Нагадаємо:

  • 30 березня головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак у Верховній Раді заявив, що Росія під виглядом підготовки до військових навчань "Запад 2021" стягує війська до кордону з Україною: у Брянську і Воронежську області РФ та в окупований Крим. За його словами, вздовж російсько-українського кордону та на окупованих територіях Донбасу і Криму перебувають 28 батальйонних тактичних груп РФ.
  • Президент Володимир Зеленський заявляє, що попри загострення на Донбасі й активізацію російських військ біля українського кордону, Україна продовжить прагнути припинення вогню на сході.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування