За дві доби в Гомельській області сталось 6 ДТП із військовою технікою росіян – ЗМІ

Субота, 2 квітня 2022, 17:29

Білоруські видання мають підстави стверджувати, що 1 і 2 квітня в Гомельській області сталось 6 ДТП за участі колон військової техніки РФ.

Джерело: білоруське видання "Флагшток", проєкт MotolkoHelp білоруського журналіста й фотографа Антона Мотолько, Білоруський Гаюн

Деталі: Білоруські державні органи влади та служби приховують, за словами журналістів, причетність російської військової техніки до скоєння цих ДТП.

1 квітня білоруські державні органи повідомили про ДТП, що трапилася поблизу села Іванівка в Речицькому районі на трасі М10 за участі легкового автомобіля Volkswagen та вантажівки Mercedes-Benz 814. Однак, як свідчать відео очевидців у соцмережах, на місці події були 2 БТР і КамАЗ з маркуванням V.

У MotolkoHelp твердять, що вантажівка їхала в нічний час, а колона російської техніки стояла на одній зі смуг автотраси з вимкненими фарами та світлом. Водій вантажівки не помітив техніку вночі та розбився. 

Але незабаром 1 квітня на тій же трасі в іншому місці трапилось ДТП за участі російської бронетехніки та вантажівки, яка везла продукти харчування.

У Гомелі колона російської військової техніки, що відступала з України, знесла острівець безпеки на перехресті вулиць Ілліча та Жемчужної. 

2 квітня в Мозирі КамАЗ російських військ опинився на узбіччі вулиці Рижкова. 

Біля Борщівки на кордоні Білорусі, Росії та України мікроавтобус зіткнувся з російським військовим фургоном УАЗ. 

Під Комарином 2 квітня російський БМД-2 злетів у кювет.

Передісторія:

  • Журналісти продовжують фіксувати активне переміщення колон російської військової техніки на території Білорусі поблизу українського кордону.
  • Водночас журналісти зауважили і відвід частини російських окупаційних військ з України на територію Білорусі, зокрема 31 березня з Чорнобиля до Білорусі виїхали близько сотні одиниць військової бронетехніки росіян.