Єрмак: Першим кроком щодо гарантій безпеки можуть стати системи ППО

Субота, 29 жовтня 2022, 18:17

Україна отримує позитивні сигнали від партнерів про те, що першим кроком щодо безпекових гарантій нашій країні стане надання систем протиповітряної оборони.

Джерело: голова Офісу президента Андрій Єрмак під час онлайн-участі у круглому столі, організованому американським Інститутом Брукінгса, повідомляє сайт президента

Деталі: Керівник ОП зазначив, що сьогодні на столах у лідерів провідних держав світу лежать рекомендації щодо безпекових гарантій для України, які розробила експертна група під головуванням Єрмака й колишнього генсека НАТО Андерса Фога Расмуссена.

Пряма мова: "Лідери дуже серйозно розглядають цей документ і перспективи України отримати ці безпекові гарантії. Звичайно, це велика робота. Звичайно, необхідний час. Але це абсолютно реально.

Ми отримуємо дуже позитивні сигнали від наших партнерів, що можливим першим кроком у цьому напрямі стане надання систем ППО. І коло гарантів складатиметься з країн, які виготовляють такі засоби".

Більше деталей: Єрмак також зазначив, що не відчуває жодного тиску від міжнародних партнерів щодо початку переговорів з Росією.

"Якщо бути відвертим, я не відчуваю жодного тиску. І навіть якщо у когось це є на думці, вони розуміють, що просити про це немає сенсу", – сказав він.