Розвідка Британії: РФ повертається до оборонного плану після непереконливих спроб наступу

Субота, 25 березня 2023, 08:30

Прагнення російських військ стабілізувати лінію фронту свідчить про повернення РФ до оборонного оперативного плану після того як наступальні спроби не принесли переконливих результатів.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії 25 березня.

Відзначається, що штурм російськими військами міста Бахмут на Донбасі значною мірою зупинився. За даними британської розвідки, це, ймовірно, насамперед, є наслідком значного виснаження російських сил.

Однак, зазначають у Міноборони Британії, Україна також зазнала значних втрат під час оборони міста.

"Ситуація в Росії також, ймовірно, погіршилася через напруженість у відносинах між Міністерством оборони Росії та групою Вагнера, які надають війська в цьому секторі" - йдеться в огляді.

Британська розвідка вказує, що Росія, ймовірно, змістила свій оперативний фокус на Авдіївку, що на південь від Бахмута, і на сектор Кремінна-Сватове на півночі - райони, де Росія, швидше за все, прагне лише стабілізувати лінію фронту.

"Це свідчить про загальне повернення до більш оборонного оперативного плану після непереконливих результатів спроб Росії провести загальний наступ з січня 2023 року" - йдеться в огляді.

Розвідка Британії раніше повідомляла, що російські сили дещо покращили своє становище під Кремінною, але загалом більше орієнтуються на оборону, аніж наступ.