Столтенберг − на невдоволення Зеленського: Ми розуміємо, в Україні війна

Середа, 12 липня 2023, 18:24

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що йому зрозуміла негативна реакція президента України Володимира Зеленського на результати Вільнюського саміту, який відмовився окреслити чіткі часові межі надання Києву членства.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на заяву Столтенберга на пресконференції за підсумками саміту НАТО у Вільнюсі 12 липня

Пряма мова генсека НАТО: "Ми всі розуміємо вкрай складну ситуацію, в якій перебуває Україна. Вона у стані війни, там щодня гинуть люди, контрнаступу чинять запеклий опір російські війська, наземні міни, а також жорстокі воєнні дії з російського боку".

Деталі: За його словами, саме ситуація на полі бою в Україні є причиною, з якої Україна неодноразово просила більше підтримки, і "союзники поступово її нарощували, включно із більш досконалими системами озброєнь".

Коментуючи рішення Вільнюського саміту щодо Києва, Столтенберг наголосив, що це – "найсильніше висловлення подальшого шляху, спільний сигнал про членство України від цього Альянсу".

Читайте також: Альянс без плану дій: чому саміт НАТО у Вільнюсі став провалом та що варто робити Україні

Передісторія: