Зеленський: Україні треба подбати про безбар’єрність для 1,5 мільйона людей

Четвер, 31 серпня 2023, 22:53

Україна має створити зразкове безбар’єрне середовище, бо після закінчення війни буде велика кількість ветеранів і цивільних, які зазнали ушкоджень унаслідок бойових дій.

Джерело: президент Володимир Зеленський під час спілкування з університетською спільнотою "Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського", цитує Офіс президента

Деталі: Глава держави зазначив, що розвитком напряму безбар’єрності має займатися держава спільно з місцевими громадами.

Він наголосив, що в кожному регіоні обсяги необхідних робіт будуть різними, адже вирізнятиметься ступінь руйнування інфраструктури населених пунктів. Також різною буде кількість людей із травмами.

На думку Зеленського, в питанні безбар’єрності варто використовувати найкращий світовий досвід, але багато чого Україні доведеться створювати самостійно, адже за останні роки ніхто не стикався з необхідністю забезпечення умов для такої великої кількості людей.

Пряма мова: "Міністерство ветеранів має змінити політику загалом. Вони розвиватимуть політики, впроваджуватимуть відповідне законодавство для 1,5 мільйона людей. Буде велика кількість. Ми маємо бути прикладом безбар’єрності".