Освітня "Мрія" – Зеленський презентував застосунок для школярів

П'ятниця, 1 вересня 2023, 16:31

1 вересня Президент України Володимир Зеленський презентував для українських школярів, їхніх батьків і педагогів інноваційний освітній проєкт "Мрія".

Джерело: Офіс Президента

Деталі: Мета проєкту, як зазначають на сайті, – дати дитині її особистий освітній простір і унікальний алгоритм розвитку.

Застосунок допомагатиме дитині, батькам і вчителям ефективніше орієнтуватися в навчальному процесі та поза ним.  

Зокрема в застосунку є контент для учнів, розклад, план дня, "Мрія ID" – цифровий контент для дитини, аналіз успішності дитини, спілкування між вчителем та батьками, матеріали для навчання, сповіщення про повітряну тривогу і зокрема для батьків, яким можна надіслати повідомлення, коли дитина в укритті.

Зеленський також зазначив, що майже мільйон українських дітей буде вчитися онлайн. Ще майже мільйон у змішаному форматі, більшість в Україні. І за стосунок зробить навчальний процес легшим для усіх.

Пряма мова Зеленського: "Дуже важливо, що "Мрія" нарешті зробить життя вчителів легшим. Прибираємо максимум папірців. Усілякі форми, які зараз треба заповнювати. Максимум уваги вчителя – тому, щоб навчати, а не витрачати час"  

Деталі: Згодом до "Мрії" планують всю освітню систему, дошкільні заклади та більше допомоги батькам. Проєкт планують масштабувати на інші навчальні заклади України.

Передісторія:

  • 31 серпня у вечірньому зверненні Зеленський анонсував освітні новації для школярів.
  • МОН разом з ЮНІСЕФ розробили рекомендації щодо організації програм із надолуження освітніх втрат для закладів освіти, громадських організацій, органів управління освітою тощо.
  • У Києві навчальний рік 2023/2024 року триватиме з 1 вересня до 31 травня.