У Данії скоротять штат російського посольства  

П'ятниця, 1 вересня 2023, 18:13

Міністерство закордонних справ Данії у п’ятницю оголосило про урізання чисельності  посольства Росії в Копенгагені до такої ж кількості, як у Москві.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на сайт данського МЗС

Деталі: Відомство у п'ятницю повідомило посла Росії Владіміра Барбіна, що штат посольства в Копенгагені має бути скорочений до рівня, що відповідає штату посольства Данії в Москві – до 5 дипломатів і 20 адміністративно-технічних співробітників.

"Протягом тривалого періоду Данія та Росія вели переговори щодо видання віз данським співробітникам посольства Данії в Москві з метою збереження повноцінного функціонування посольств в Данії і Росії. Ці переговори не досягли жодних результатів, оскільки російська сторона неодноразово намагалася включити в них візові запити для співробітників російської розвідки", – йдеться в заяві.

Рішення про скорочення чисельності персоналу посольства РФ у Данії має бути виконане до 29 вересня. Нинішня кількість працівників дипустанови не уточнюється.

У квітні 2022 року МЗС Данії оголосило про вислання 15 співробітників російської розвідки, які працювали під прикриттям у посольстві РФ.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну європейські держави вислали кілька сотень російських розвідників, які працювали в посольствах під дипломатичним прикриттям.

Лише нещодавно, на початку липня, спецрейсом з Бухареста вилетіли 40 російських дипломатів і представників технічного персоналу посольства РФ, а також члени їхніх сімей. Румунська влада заявила, що на борту літака перебували 11 дипломатів і 29 технічно-адміністративних співробітників.