Зеленський хоче переконати Байдена дати ATACMS восени

Понеділок, 11 вересня 2023, 13:27

Президент Володимир Зеленський сподівається переконати президента США Джо Байдена схвалити рішення про передачу українським військовим далекобійних систем ATACMS восени 2023 року.

Джерело: Зеленський у інтерв'ю CNN, повідомляє "Європейська правда".

Пряма мова: "Я маю надію, я говоритиму з президентом Байденом. Його думка та підтримка для мене дуже важливі. Я думаю, він може перевернути цю сторінку війни. Одного разу він уже зробив це з HIMARS".

Деталі: Президент зауважив, що це не перші його переговори на цю тему з Байденом.

"Ми просуваємося. Сподіваюсь, ми отримаємо їх восени. Для нас дуже важливо не робити паузу в цьому контрнаступі. Саме тому вони мені дуже потрібні", – додав він.

Нагадаємо:

  • Видання Financial Times днями повідомило, що президент Байден наближається до ухвалення рішення про передачу Україні ракет ATACMS дальнього радіуса дії.
  • Як відомо, Київ давно просить США про ракети ATACMS, що дозволило б Україні завдавати ударів на більшу глибину у російський тил. 
  • Раніше американські ЗМІ неофіційно дізналися, що рішення про ракети ATACMS для України може бути ухвалене найближчим часом і вони можуть увійти в один із наступних пакетів допомоги.