ЗМІ: Після скарг на шум у Британії скоротили кількість навчань українських військових

Вівторок, 12 вересня 2023, 17:28

На військовій базі в графстві Кент у Великій Британії скоротили кількість тренувань українських військових після скарг місцевих жителів на шум під час навчальних стрільб.

Джерело: "Європейська правда" із посиланням на The Times

Деталі: За інформацією видання, британське Міноборони було змушене на третину скоротити кількість навчань на полігоні Лідда через обурення мешканців вибухами та димом.

Як йдеться у матеріалі, мешканці надіслали листи до міської ради Лідда з вимогою вжити заходів. Після того як про скарги повідомили Міністерству оборони, відомство погодилось обмежити рівень шуму і скоротити кількість навчань на 30 відсотків.

Підполковник Марк Пауелл, командир бази, пояснив, що хоче підтримувати міцні стосунки з місцевими мешканцями, які скаржаться на те, що від вибухів в них дзвенять вікна та вібрують будинки.

Втім, є і ті, хто з розумінням ставляться до проведення навчань поблизу їхніх помешкань. 80-річна Джун Бомонт, яка живе за кілька метрів від військової бази вже 35 років, наголосила, що українці захищають свою країну, і немає сенсу посилати на війну людей, які не навчені.

"Якщо ви купуєте будинок або переїжджаєте на місце поруч з військовим містечком, чого ви очікуєте? Тиші?" – дивується вона.

Британські військові навчили 900 українських десантників операціям, підтримуючи зусилля Києва з проведення рейдів через Дніпро на окуповану Росією територію, тоді як українських танкістів навчили керувати танками Challenger 2.

Нагадаємо, у Британії триває так звана операція Interflex – навчання для українських військових від 10 країн-союзниць.  

Раніше повідомлялося, що влада польського міста Радом звернеться до військових та Міністерства оборони за поясненнями у зв'язку з тренувальними польотами літаків F-16.