Вкрав золото та срібло з ППО: судитимуть ексдиректора оборонного заводу у Львові

Понеділок, 25 вересня 2023, 15:51

Екскерівника оборонного заводу у Львові підозрюють у привласненні золота, срібла та інших металів з систем ППО, які відправлялись на підприємство для ремонту.

Джерело: пресслужба Бюро економічної безпеки, пресслужба Служби безпеки України, пресслужба Офісу генпрокурора

Деталі: СБУ повідомляє, що йдеться про екскерівника стратегічного підприємства оборонного-промислового комплексу.

За інформацією спецслужби, до початку 2022 року він давав необґрунтовані вказівки підлеглим на розукомплектування комплексів ППО, які привозили на це підприємство для ремонту та модернізації. Потім він привласнював "списані" деталі з дорогоцінними металами.

БЕБ уточнює, що йдеться про стенди, вузли незавершеного виробництва та комплектувальні вироби. У сплаві містилося близько 2 кг золота, 23 кг срібла, 102 г платини, 65 г паладію, 15 г родію. ОГП додає, що ці матеріали використовуються для виготовлення радіотехнічної апаратури спеціального призначення для управління протиповітряною обороною.

Державі завдано збитків на 2,4 млн грн.

Екскерівнику повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем). Санкція статті передбачає позбавлення волі від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває. Встановлюється повне коло осіб причетних до розтрати. СБУ також перевіряє інформацію щодо причетності екскерівника до співпраці з російськими спецслужбами.