Президент Латвії вбачає три фактори, які змусять Кремль припинити війну

П'ятниця, 29 вересня 2023, 12:45

Президент Латвії Едгарс Рінкевичс вважає, що російське керівництво змусять задуматися про припинення війни такі фактори, як повна підтримка України, нарощування виробництва зброї на Заході та успіхи України на фронті. 

Джерело: Едгарс Рінкевичс в інтерв’ю фінському виданню Helsingin Sanomat, передає "Європейська правда"

Деталі: Рінкевичс наголосив, що події в Україні не можуть розгортатися "як у голлівудському фільмі з двома годинами подій і розв’язкою за 20 хвилин".

На його думку, "зараз стратегія Росії – просто продовжувати війну у сподіванні, що ми усі втомимося", тому всім "потрібно продовжувати підтримувати Україну усім, чим можемо, і також подбати про власну обороноздатність".

Президент Латвії назвав три фактори, які можуть змусити Кремль задуматися про припинення війни.

Пряма мова: "По-перше, це усвідомлення, що Захід готовий підтримувати Україну незалежно від того чи іншого окремого повороту подій. Думаю, Путін розуміє, що не зможе протистояти сукупному економічному потенціалу США, Канади і ЄС.

По-друге, ми повинні показати, що ми сповнені рішучості збільшити наш оборонний промисловий потенціал і виробляти всі снаряди, боєприпаси, ракети, безпілотники і танки, яких потребує Україна, поповнюючи при цьому наші власні запаси.

По-третє – це, звісно, прогрес України на полі бою, який продемонструє Росії, що усі мрії про повторне захоплення вже звільнених Україною територій є марними".

Цьому передувало: Глава МЗС України Дмитро Кулеба розповів, що у США на зустрічах під час візиту президента України не критикували темпи українського контрнаступу та вже вважають "дивом" успіхи українських військових за тих обставин, у яких їм доводиться діяти.