У Бундестазі заявили, що Україна має право бити ракетами по території РФ

Субота, 30 вересня 2023, 15:35

Очільниця комітету Бундестагу з питань оборони Марі-Агнес Штрак-Циммерман закликала уряд Німеччини негайно поставити Україні далекобійні ракети Taurus і вважає, що Україна має право атакувати цілі на території РФ.

Джерело: Штрак-Циммерман в інтерв'ю медіагрупі Funke-Mediengruppe, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Merkur

Деталі: За її словами, за допомогою цілеспрямованого використання цих ракет українська армія може серйозно порушити російську логістику. При цьому, вважає вона, потрібно визнати, що Київ може атакувати за допомогою Taurus цілі в самій РФ.

Пряма мова: "Міжнародне право також дозволяє Україні атакувати військові об'єкти на території російського агресора. Незалежно від того, де ця зброя була вироблена і хто її постачав".

Більше деталей: Вона також застерегла канцлера Німеччини Олафа Шольца від подальшого зволікання з поставками ракет, які обговорюється вже півроку.

"Кожен з нас все зважує (щодо того, постачати ракети чи ні). Але якщо зволікати, можна лише продовжити страждання", – пояснила Штрак-Циммерман.

Передісторія:

Читайте також статтю "ЄП" про те, як Німеччина дискутує про передачу Україні ракет Taurus.