ЗМІ: США відправили генерала та офіцерів для допомоги Ізраїлю у наземній операції

Понеділок, 23 жовтня 2023, 22:11

Адміністрація президента США відправила до Ізраїлю генерала морської піхоти та ще кількох офіцерів для допомоги керівництву ізраїльської армії під час операції в секторі Гази.

Джерело: про це порталу Axios cтало відомо від двох американців та двох ізраїльських посадовців, пише "Європейська правда"

Деталі: За словами ізраїльського високопосадовця, серед офіцерів, які допомагають Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ), є генерал-лейтенант Джеймс Глінн – він раніше очолював сили спеціальних операцій морської піхоти і брав участь в операціях проти ІДІЛ в Іраку.

Американські представники не керують операціями ЦАХАЛ, а надають йому військові консультації щодо дій у секторі Гази, насамперед – очікуваного наземного вторгнення.

Представник Пентагону повідомив Axios, що остаточне рішення про проведення військових операцій буде за ізраїльською стороною.

Цей крок відображає глибоку залученість адміністрації Джо Байдена у війну в секторі Гази та її вплив на військове планування Ізраїлю, пише Axios.

Ізраїль, як відомо, готується до наземного наступу в Газі після нападу з боку ХАМАС 7 жовтня. Він заявляє, що метою наступу є "знищення" угруповання, яке Ізраїль, США та інші країни вважають терористичною організацією.

За даними ЗМІ, Вашингтон тиснув на Ізраїль, щоб той відклав своє наземне вторгнення в сектор Гази, аби виграти час для звільнення більшої кількості заручників ХАМАС і надати гуманітарну допомогу палестинцям.