Джонсон пропонує проєкт для уникнення шатдауну без урахування допомоги Ізраїлю та Україні

Неділя, 12 листопада 2023, 02:58

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон запропонував законопроєкт із двоетапним тимчасовим фінансуванням уряду для запобігання шатдауну без урахування допомоги Ізраїлю та Україні.

Джерело: Reuters

Деталі: Двоетапна програма фінансування передбачає, що буде продовжено фінансування деяких урядових програм до 19 січня 2024 року, а інших – до 2 лютого.

Республіканці в Палаті представників сподіваються ухвалити цей захід у вівторок.

Видання зазначає, що республіканський законопроєкт Палати представників не передбачає додаткового фінансування, наприклад, допомоги Ізраїлю чи Україні.

Прес-секретар Білого дому Карін Жан-П'єр заявила, що така пропозиція є "є рецептом для більшого хаосу республіканців" і посиленням ризиком шатдауну.

Що було раніше:

  • Як відомо, президент США Джо Байден намагається переконати Конгрес США підтримати допомогу як Україні, так і Ізраїлю, і затвердити новий пакет допомоги обсягом 106 мільярдів доларів, що включає більш ніж 61 мільярд доларів фінансування на допомогу Україні. 11,8 мільярда доларів – це частина з цього пакета допомоги, спрямована на бюджетну підтримку. 
  • Але новий спікер Палати представників США Майк Джонсон наполягає, щоб пакети допомоги Україні та Ізраїлю розглядались Конгресом окремо, а "український" пакет розглядався разом із асигнуваннями на безпеку кордону з Мексикою. 

Читайте також: Американська буря навколо України: від чого залежить продовження допомоги США