Поліцейський переправляв чоловіків за кордон як "інвалідів": називали пароль на кордоні

Середа, 15 листопада 2023, 12:51

Державне бюро розслідувань викрило схему незаконного переправлення чоловіків за кордон під виглядом інвалідів, яку організував заступник начальника районного відділу поліції у Волинській області.

Джерело: пресслужба ДБР, пресслужба Офісу генпрокурора

Деталі: ДБР повідомляє, що посадовець одного з правоохоронних органів Волинської області вирішив налагодити схему переправлення ухилянтів. ОГП уточнює, що йдеться про заступника начальника Володимирського районного відділу поліції ГУНП у Волинській області.

Дослівно ДБР: "Задокументовано факт, коли "клієнт" на кордоні назвав заздалегідь обумовлений пароль, після чого був оформлений ніби як "особа з інвалідністю за наявності посвідчення". При цьому жодних підтверджуючих документів він не надавав. Наразі "клієнт" вже повернувся в Україну.

Правоохоронець брав гроші трьома траншами: 4,5 тис. доларів США за початок підготовки до виїзду за кордон; 1,5 тис. доларів США безпосередньо перед виїздом за кордон; 2 тис. доларів США після виїзду за кордон, які мала вже передати довірена особа".

Деталі:  ОГП повідомляє, що правоохоронець активно проводив зустрічі з військовозобов’язаними і пропонував допомогу в організації перетину кордону поза межами пункту пропуску в Чернівецькій та Волинській областях.

Його викрили під час організації переправлення через пункт пропуску "Устилуг" і затримали під час отримання від посередника залишку коштів.

фото огп

Поліцейському повідомлено про підозру в організації та сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

Вирішується питання щодо притягнення до відповідальності його спільників та обрання запобіжного заходу підозрюваному.